۴ مطلب در شهریور ۱۳۹۶ ثبت شده است


مجموعه تصاویر «حمایت از تولید ملی» به منظور گرامیداشت سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی ، توسط موسسه فرهنگی اطلاع رسانی تبیان وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی در محیط مجازی منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، باشگاه کاربران موسسه فرهنگی اطلاع رسانی تبیان همزمان با سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی، مجموعه تصاویر و پوسترهای حمایت از تولید ملی را منتشر کرد.

در این مجموعه پوسترها و تصاویری از تولید و کارآفرینی جوانان نمایش داده شده که رشد و شکوفایی جوان ایرانی در فعالیت تولیدی را به رخ می کشد. این تصاویر توسط باشگاه کاربران تبیان تولید شده و در ویژه نامه ای با همین عنوان منتشر شده است.

علاقه مندان می توانند برای بارگزاری این تصاویر به نشانی tebyan.net مراجعه نمایند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ شهریور ۹۶ ، ۲۱:۲۸
اعظم سادات سرآبادانی




Bushehr-Tebyan.IR

در شرایطی که تراز بازرگانی خارجی بدون احتساب نفت منفی است، مثبت بودن تراز حساب جاری، موجب نرسیدن صدای خرد شدن استخوان‌های تولید ملی به گوش اقتصاد کشور شده است؛ یعنی در حالی که همواره از توان تولید ملی کاسته می‌شود، ارزش واقعی پول ملی بی‌توجه به آن همیشه تقویت شده است.
تراز بازرگانی خارجی کشور ما بدون احتساب نفت در سال‌های گذشته همواره منفی، اما تراز بازرگانی خارجی با احتساب نفت، همواره مثبت بوده است و به دلیل قیمت‌های بالای نفت در پنج سال گذشته، تراز حساب جاری کشور نیز همواره مثبت بوده است؛ بنابراین، هرچند مثبت بودن تراز حساب جاری به خودی خود، نقطه قوت یک اقتصاد تلقی می‌شود، اما در شرایطی که تراز بازرگانی خارجی بدون احتساب نفت منفی است، مثبت بودن تراز حساب جاری موجب نرسیدن صدای خرد شدن استخوان‌های تولید ملی به گوش اقتصاد کشور شده است؛ یعنی در حالی که از توان تولید ملی همواره کاسته می‌شود، اما ارزش واقعی پول ملی بی‌توجه به آن همیشه تقویت شده است.
هر چقدر توان کشور در تولید و فروش کالا و خدمات بالاتر از تقاضای کشور برای کالا و خدمات وارداتی باشد، پول ملی تقویت می‌شود و نرخ ارز کاهش می‌یابد و در صورتی ‌که کشور وضعیت خوبی در تولید و صادرات نداشته باشد، پول ملی تضعیف و نرخ ارز افزایش می‌یابد و این افزایش موجب گرانتر شدن واردات و به صرفه شدن تولید داخل می‌شود و در نتیجه به رقابت‌پذیری تولید ملی کمک می‌نماید و منجر به بازتوانی تولید تضعیف شده می‌شود.
در کشورهایی که دولت‌های متکی به ثروت ملی بر سر کارند، ورود ارز حاصل از فروش ثروت ملی به چرخه ارزی کشور، موجب مخدوش شدن ارتباط ارزش پول ملی با نسبت درآمدهای ارزی به دست آمده از تولید ملی به مخارج ارزی ناشی از مصرف ملی می‌شود؛ بنابراین، ضعف و قوت تولید ملی اثر واقعی خود را بر ارزش پول ملی از دست می‌دهد.
به عبارت دیگر، هر چقدر درآمدهای ناشی از فروش نفت و گازبالاتر باشد، اثر بیشتری بر تقویت پول ملی می‌گذارد و این اثر مستقل از اثر درآمدهای ناشی از کار ملی است؛ بنابراین در شرایطی مانند امروز در کشور ما که تولید در مقابل واردات به شدت ناتوان و آسیب‌پذیر شده است، می‌بینیم که ارزش واقعی ریال با تکیه به دلارهای نفتی کماکان در حال تقویت است.
اگر درآمدهای نفتی وارد بودجه دولت نشود و از آنجا به بازار ارز کشور سر ریز نشود، تنظیم نرخ ارز در بازار، وابسته به تولید ملی می‌شود که نتیجه این وضعیت، آن خواهد شد که اگر تولید از واردات ضعیف‌تر باشد نرخ ارز افزایش و اگر تولید توانمند‌تر از واردات گردد نرخ ارز کاهش می‌یابد و این مهم در صورتی حاصل می‌شود که اولا دولت مقید به انضباط مالی و بودجه‌ای بیشتری گردد و ثانیا اندازه دولت کاهش جدی پیدا کند؛ یعنی به اندازه‌ای کوچک شود که توان اداره کشور را با درآمدهای ناشی از کار ملی (مالیات و عوارض ماخوذه از شهروندان و فعالیت‌های اقتصادی کشور) بیابد.
مسئولان باید بپذیرند که هیچ راه دومی برای نجات اقتصاد کشور وجود ندارد؛ بنابراین بجد در پی تحقق دولت کوچک و متکی به کار ملی باشند. فعالین اقتصادی هم با درک اهمیت این موضوع باید به ‌جای اینکه تنها خواستار افزایش دستوری نرخ ارز باشند تمام هم و غم خود را به اصلاح ریشه‌های این معضل بدهند، زیرا قطعا دولت بزرگ و پرخرج محتاج فروش دلارهای نفتی در بازار ارز خواهد بود.
صنعت لوازم خانگی ایران امکانات بالقوه ای برای تولید و ارتقای کیفیت علاوه بر استانداردسازی در همه زمینه‌ها را دارد. سرمایه گذاری‌های خوبی در این باره صورت گرفته و واحدهای بزرگ تولیدی مشغول به کار شده‌اند، به گونه‌ای که واحدهای کوچک تولیدی دیگر نمی‌توانند در این صنعت دوام بیاورند، اما با وجود همه این پتانسیل‌ها، این صنعت از سوی دولت و در رأس آن وزرات صنعت، معدن و تجارت حمایت نمی‌شود. دولت باید اعتبارات دریافتی از محل اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها را به این صنعت و تولید اختصاص دهد و بانک‌ها نیز وام‌های مورد نیاز تولیدکنندگان را با بهره کمتری در اختیار آنان قرار دهند.
در این میان، بومی‌سازی تولیدات لوازم خانگی باید دربرگیرنده دو اولویت، یکی همراهی با تکنولوژی روز جهان و دیگری هماهنگی مصنوعات با اقلیم منطقه باشد که در این باره تولیدکنندگان داخلی توانسته‌اند در تولید آبگرمکن‌ گازی دیواری، بخاری گازی، اجاق گاز و چرخ خیاطی علاوه بر پاسخگویی به نیاز داخل، بهترین بازارهای صادراتی دنیا را نیز تصاحب کنند.
لوازم خانگی از رشته‌های شتاب‌دهنده توسعه صنعتی هر کشور از جمله ایران است؛ گردش مالی سالانه این صنعت در ایران به ‌طور میانگین شش میلیارد دلار برآورد می‌شود که چهار میلیارد دلار آن مربوط به لوازم خانگی انرژی‌بر و بقیه به ظروف، سرویس غذاخوری و لوازم ریز آشپزخانه برمی‌گردد.
با وجود این، در ایران یک نظام استاندارد کارآمد وجود ندارد و هر آنچه به نام استانداردهای مدون ملی وجود دارد، بسیار محدود هستند و طیف وسیعی از کالاهای مصرفی اعم از داخلی و وارداتی را تحت پوشش قرار نمی‌دهند یا این‌که این استانداردها به روز نشده‌اند؛ بنابراین، نبود پوشش کامل استاندارد و به روز نبودن آن‌ها و حتی عدم انطباق استانداردهای موجود با استانداردهای جهانی یکی از مشکلات موجود در این زمینه است.
برندسازی ملی می‌تواند زمینه‌ساز توسعه تولید داخلی و موجب رونق صنعت ملی شود. این اقتصاد تک‌محصولی، یکی از عواملی است که اقتصاد یک کشور را به سراشیبی سقوط می‌کشاند. اگر می‌خواهیم اقتصاد ما به نفت وابسته نباشد باید به صنعت برند و بازاریابی ملی بیش از پیش توجه کنیم؛ کاری که چندین سال است از آن غافل مانده‌ایم.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ شهریور ۹۶ ، ۲۱:۲۶
اعظم سادات سرآبادانی

متن خبر تولید ملی :

احمد عجم استاندار قزوین به مناسبت فرارسیدن هفته دولت با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری صدا و سیمای مرکز قزوین اظهار داشت:اقتصاد مقاومتی از مقوله تولید ملی تفکیک ناپذیر است چون در سایر حمایت از تولید و سرمایه ایرانی می‌توان زمینه افزایش کیفی محصولات، اشتغال‌زایی و رونق بازار اقتصادی را فراهم کرد. در مقوله اقتصاد مقاومتی باید به موضوع فرهنگ مصرف و صرفه‌جویی توجه کرد و آن را برای مردم تبین کرد تا در مقابل تنگاهایی که دشمن برای اقتصاد ایران ایجاد کرده بتوانیم سربلند بیرون بیابیم.

استاندار با اعلام اینکه شورای فرهنگ عمومی در حال بررسی و ارائه طرحی در خصوص فرهنگ مصرف بهینه می‌باشد، خاطر نشان کرد: دستگاه های اجرایی نیز در این زمینه باید با هم همکاری و هم پوشانی داشته باشند تا بتوان در مقابل هجمه های دشمن مقاومت لازم را ایجاد کرد.

وی با اشاره به نقش و جایگاه سیستم حمل و نقل و جابجایی کالا در تحقق اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: استان قزوین عزم حمایت از کارخود را برای حمایت از تولید ملی با تقویت صادرات غیر نفتی جزم کرده است که در همین راستا افزایش ۴۴ درصدی ارزش صادرات غیرنفتی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، نمونه‌ای از شاخص‌ها و فعالیت های مرتبط به اقتصاد مقاومتی است.

عجم در خصوص اقدامات و برنامه‌های استان در جهت تحقق شعار سال یعنی حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی عنوان داشت: در بخش صنعت و کشاورزی که دو محور اصلی توسعه استان محسوب می‌شوند اقدامات زیادی از جمله تامین نقدینگی، رفع موانع تولید و ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و گشایش ال سی‌ها صورت گرفته است و تامین زیرساختهای لازم برای تقویت تولید صنعتی و کشاورزی از جمله تامین انرژی و گاز و توسعه سیستم آبیاری تحت فشار نیز در همین راستا قابل ارزیابی است.

وی با ارائه گزارشی از اقدامات و فعالیت‌های دولت در جهت تحقق شعار عدالت محوری اظهار داشت: سفرهای استانی از جمله مصادیق بارز عدالت محوری دولت است که در این سفرها مدیران توانستند با مشکلات مرتبط به توسعه مناطق و دغدغه‌ها و مشکلات مردم از نزدیک آشنا شوند و دائره المعارفی از خدمتگزاری صادقانه را از رهگذر این سفرها به میراث بگذارند.

استاندار قزوین گفت: دولت درپی انجام سه سفر استانی به قزوین توانست ۶۳۰ مصوبه را در محورها و موضوعات مختلف به تصویب برساند که نقش زیادی در تحول و توسعه استان به همراه داشت.

احمد عجم با ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته دولت‌‍های نهم و دهم در استان تصریح کرد: در شاخص بهداشت و درمان در دولت نهم و دهم استان قزوین از زیر میانگین کشوری به بالای متوسط کشوری در شاخص سرانه تخت بیمارستانی دست یافت و توانست به بیش از دو برابر رشد در شاخص بهداشت و درمان در مقایسه با دولت سابق دست یابد.

وی در مورد شاخص توسعه فضای ورزشی بیان داشت: در شاخص فضاهای ورزشی رو باز۲۱ برابر و در زمینه فضای مسقف ورزشی نیز بین ۵ تا ۶ برابر ۲۶ سال گذشته رشد داشته‌ایم.

استاندار نوسازی و بازسازی مدارس در مناطق مختلف، ‌توزیع اعتبارات، توسعه روستاها به ویژه توزیع ۴۰ درصد از اعتبارات عمرانی در مناطق روستایی مسکن مهر را از دیگر مصادیق بارز شعار عدالت محوری دولت دانست.

وی با اشاره به سند توسعه استان تصریح کرد: تدوین اسنادی چون سند آمایش و سند توسعه اشتغال در راستای تحقق چشم انداز ۲۰ ساله کشور صورت گرفته است که از جمله زیرساخت‌های لازم و ضروری در مسیر توسعه محسوب می‌شود و قزوین جزو اولین استان‌ها در تدوین و تهیه این اسناد در سطح کشور است.

استاندار طرح شتابگر ملی را از جمله کارهای زیربنایی استان در حوزه علم و فناوری ذکر کرد و در این زمینه بیان داشت: طرح شتابگر ملی یک طرح اشتثنایی در سطح کشور و منطقه محسوب می‌شود که در سایه آن یک مرکز علمی به نمایندگی از ایران در استان قزوین راه‌اندازی می‌شود و حداقل بیش از هزار دانشمند علمی را درگیر خواهد کرد و تحقق آن جهش اقتصادی کشور را سرعت خواهد بخشید.

وی در پایان با اشاره به نقش و جایگاه مردم در توسعه و تعالی کشور تصریح کرد: بزرگترین تشویق و بهترین دلگرمی برای مدیران حضور و حمایت مردم است که در این مورد مردم قزوین با قدرشناسی واعتماد به مدیران درعرصه‌ها و صحنه‌های مختلف وفاداری و حمایت خود را از نظام اسلامی به اثبات رسانده‌اند.

منبع : برنا

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ شهریور ۹۶ ، ۱۹:۳۹
اعظم سادات سرآبادانی


اقتصاد مقاومتی می‌‌خواهد در شرایط فشار به کشور، راه رشد و شکوفایی اقتصادی کشور را تعیین نماید

به گزارش دانا رضوی، از  ابتدای انقلاب اسلامی ایران، دشمنان تلاش کردند تا به هر وسیله­­­‌ی ممکن این نظام را از پای در بیاورند. در این مسیر از هیچ ترفندی فروگذار نکردند. از جمله این روش‌ها فشارها و تحریم‌های اقتصادی می‌باشد تا بتوانند از این طریق مردم را نا‌امید کرده و از نظام بدبین کنند.

 

رهبر معظم انقلاب د رجهت مقابله با این ترفند راهبرد”اقتصاد مقاومتی” را مطرح نمودند که در جریان آن، سال‌های اخیر را با اسامی مرتبط با این راهبرد مزین نمودند و از جمله این که بیش از پنج سال، شعار سال در راستای تقویت و توسعه تولید ملی، حمایت از کار و تقویت ساخت درونی نظام و حمایت از سرمایه ملی نامگذاری شده است.

 

لذا در این راستا، نقش تولید ملی و حمایت از تولیدکنندگان داخل اهمیت دارد. از طرفی باید برای بهینه سازی و  و تبیین نقش تولید ملی در اقتصاد مقاومتی به اهمیت و ضرورت موضوع تولید ملی در جهت تقابل و مبارزه با دشمنان برای زمینگیر ساختن نظام در عرصه اقتصاد تلاش نمود. لذا برای تبیین نقش تولید ملی در اقتصاد مقاومتی باید به پیشینه و مرور این گفتمان پرداخت.

 

این که تولیدات غیر بومی و غیر ملی تبدیل به ابزاری برای سوءاستفاده دشمنان علیه مردم شوند و در بحرانها و تحریم ها اقتصاد کشور زمینگیر شود ضرورت پرداختن به موضوع تولید ملی و بومی سازی اقتصاد ضرورت پیدا می­کند.

 

لذا در این راستا ابتدا باید جوانب “اقتصاد مقاومتی” و “تولید ملی” را با تمام ظرفیتها ی کشور برشمرد و ارکان و ملزومات آن‌ها را بررسی کرد، سپس رابطه اجزاء لازم و ملزوم آن را در راستای تقویت اقتصاد بومی مورد دقت و توجه قرار ‌دهیم تا به این نتیجه برسیم که چگونه تولید ملی راهبرد مقاومتی را تقویت و تکمیل می‌کند.

 

همچنین یکی از راه‌کار‌ها برای ارتقای تولید ملی فرهنگ سازی در اصلاح الگوی مصرف است. در واقع باید به این نکته اشاره کرد که اقتصاد مقاومتی می‌‌خواهد در شرایط فشار به کشور، راه رشد و شکوفایی اقتصادی کشور را تعیین و رهنمون نماید که تولید از طریق تکیه‌ی به مردم و مردمی‌کردن اقتصاد، مدیریت مصرف، کاهش وابستگی به نفت، کار‌آفرین کردن اقتصاد، نو‌آوری، استفاده حداکثری از زمان و منابع و امکانات، فعال نمودن واحد‌های کوچک و متوسط اقتصادی و… به این مهم کمک می‌نماید.

 

انتهای پیام/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ شهریور ۹۶ ، ۱۹:۳۷
اعظم سادات سرآبادانی